Vertrouwen en veiligheid – You Share – We Care

Vertrouwen en veiligheid – You Share – We Care

Carpool.be is een online platform waar leden, chauffeurs of passagiers, contact kunnen opnemen met elkaar om te carpoolen. Mpact doet er alles aan om je vertrouwen te geven in onze carpool community !

Door de Trust Policy te accepteren, erkent u de algemene voorwaarden van het carpoolen te hebben gelezen.

Gebruikersevaluatie

Het onderlinge vertrouwen tussen carpoolers is erg belangrijk. Daarom vragen we na elke gedeelde rit aan de passagier(s) en de chauffeur om elkaar te beoordelen. Op deze manier heb je al een beetje meer kennis over hoe je reisgezel zal zijn, nog voor je hem of haar contacteert. Is het een grappig persoon, een vriendelijk man of vrouw, een groot muziekliefhebber, ...?

Privacy-instellingen

Voor elk traject dat je ingeeft op de website, is het mogelijk om je privacy-parameters in te stellen. Op deze manier kan je bepalen welke gegevens van je zoekertje zichtbaar worden voor anderen. Je kan instellen of je naam of telefoonnummer al dan niet te zien zijn, of je woonplaats heel gedetailleerd wordt aangegeven, of toch liever niet, en ook of je enkel carpoolers wil zoeken binnen je eigen bedrijf.

Identiteit & profiel

Carpool.be vraagt je om je profiel volledig genoeg in te vullen. We vragen je om je echte naam in te vullen een geen pseudoniem, om op deze manier de waarachtigheid van elke carpooler te garanderen (zo zijn je geslacht en geboortedatum verplichtte persoonsgegevens). Andere zaken, zoals een profielfoto, een link met je facebookprofiel, meer details over je auto, ... zijn niet verplicht. Toch is het aangeraden om ook deze zaken goed in te vullen, omdat je zo sneller het vertrouwen van andere carpoolers zal krijgen.

Bovendien moet elke passagier de geldigheid van zijn identiteitsdocumenten kunnen bewijzen indien de chauffeur hierom vraagt. Als bestuurder bent u in feite verantwoordelijk voor de geldigheid van de identiteitsdocumenten van de passagiers waarmee u carpoolt. In het geval van een controle is het geschikt om ervoor te zorgen dat elke passagier beschikt over geldige identiteitsdocumenten. Zo niet, dan zou u verantwoordelijk kunnen worden gehouden. Vervelend ... Ons advies: in geval van twijfel, raden wij u aan om deze informatie bij uw passagiers te controleren. Deze vraag is misschien delicaat, maar het voorkomt onaangename verrassingen.

Intern berichtensysteem

Op carpool.be heb je de mogelijkheid elkaar te contacteren aan de hand van een telefoonnummer (indien dit wordt vrijgegeven) of via het intern berichtensysteem. Dankzij dit systeem moet je e-mailadres niet vertoond worden op onze website en blijven anderen uit je privésfeer.

Jouw beslissing

De eindbeslissing, of je al dan niet met iemand wil carpoolen, ligt bij jezelf. Logisch, niet?
Aarzel niet om, als dit kan, de persoon op voorhand eens op te bellen. Je zal merken dat dit ideaal is om het ijs te breken.

Verzekering

En hoe zit dat (nu) met de verzekering? Hierover moet je je geen zorgen maken! Het carpoolen wordt gedekt door je standaard autoverzekering. Heel gemakkelijk dus. Aarzel niet om onze webpagina ‘verzekering’ te raadplegen voor meer details.

Veiligheid

Respect voor de wegcode is uiteraard essentieel tijdens het carpoolen.

Elke bestuurder verbindt zich ertoe voorzichtig te rijden en nooit te rijden onder invloed.

Zorg er voor dat de auto goed onderhouden en veilig is.

Verantwoordelijkheid van Mpact

Het Mpact-team houdt de vinger aan de pols van zijn carpoolgemeenschap. We kijken na wat het probleem is wanneer iemand te vaak negatief geëvalueerd wordt en reageren met feedback via e-mail of de telefoon. De leden waarover we klachten ontvangen, worden door ons gecontacteerd en indien nodig ook uit ons ledenbestand verwijderd. Hier willen we wel meteen aan toevoegen dat dit slechts héél zelden daadwerkelijk nodig is.

Als lid van de Carpool.be community bent u niettemin als engiste verantwoordelijk voor het goede verloop van uw carpoolrit. Daarom is Mpact niet verantwoordelijk voor de naleving van vaste afspraken, onjuiste informatie door de leden verstrekt of enig incident of schade die tijdens de reis is opgelopen (deze lijst is niet uitgebreid).

Heb een geweldige carpool !